Drama ute på havet!

11.05.2015 kl. 12:50

Vi satt på terassen en varm kväll i juli då vi märkte att det var något konstigt på gång med svanarna. Det visade sig att det var revir kamp som höll på att börja. Honan och ungarna höll sig på avstånd medan hanarna höll på...

Kampen tog över två timmar och till slut kom svanarna upp på klipporna för att fortsätta sin kamp. Kampen slutade med att den andra av svanhanarna gav upp och flydde iväg. 

Vi hoppades ju att pappan till "våra" svanungar vann kampen och fick fortsätta fridfyllda skärgårdslivet med resten av svanfamiljen.

Förutom svanfamiljen så hade vi sällskap också av andra djur på holmen. Haren träffade vi rätt ofta och hackspetten höll sällskap åt oss varje morgon. Två huggormar såg vi och alldeles för många fästingar eller skogsbässar som Börje kallade dem;)

Camilla J

Här bloggar vistelsestipendiater som besökt SFV:s Beijarholmen - en fyra hektar stor holme belägen i Barösunds yttre skärgård i Ingå. På holmen finns två välutrustade stugor med kök, matrum, sovrum och var sin bastu. Stället lämpar sig ypperligt för en barnfamilj, och den ena byggnaden kan utmärkt fungera som gäststuga.

Varje år i december kan lärare och barnträdgårdslärare på www.sfv.fi ansöka om vistelser, som fördelar sig såhär: en lärare under perioden 15.5—14.7, en färdigt utbildad barnträdgårdslärare under perioden 16.7—15.9.